Samen een spelletje spelen is van alle tijden. Het was vaak een gezamenlijke activiteit binnen het gezinsleven of na schooltijd met vrienden.

Momenteel is gamen hot. En als we ‘gamen’ zeggen, wordt hiermee vaak een spel spelen via de computer, de Xbox of de Playstation bedoeld. Games zijn daarnaast beschikbaar op de mobiele telefoon die de jongeren bijna elk moment van de dag voorhanden hebben.

Gamen heeft een grote aantrekkingskracht. Alleen op je kamer kun je toch samen een spel spelen in werelden die grenzeloos zijn en ontelbare mogelijkheden hebben. Mede daardoor is gamen zo aantrekkelijk.

We willen over gamen praten om te voorkomen dat het GAME OVER wordt.

Wij willen jongeren laten inzien dat gamen leuk is, maar dat het ook té leuk kan worden. Gameverslaving onder jongeren komt steeds meer voor. Soms geven zij al op jonge leeftijd meer dan 100 euro uit in een spel om items te kunnen kopen.

Aan ouders reiken wij tools aan om in gesprek te gaan met hun kinderen, om hun eigen kinderen toe te rusten hoe zij goed kunnen omgaan met het gamen. Ook geven we tips hoe hun kind te begeleiden als het al te ver gegaan is.